BLOG

De telefoon stopt vanzelf met rinkelen…

boekhoudprogramma Jortt blog

Toen we met Jortt begonnen, kregen we heel boekhoudersland over ons heen. "Hoezo werken vanuit de bij- en afschrijvingen van de bank? Je maakt eerst een crediteur aan en vult de stamgegevens in. Dan boek je de factuur. En daarna boek je de betaling af tegen de openstaande factuur. Zo doen wij dat!" Je ziet de boekhouder zijn vuisten ballen en met een voet stampen op de grond om zijn punt kracht bij te zetten.

Onze redenering dat als je een betaling hebt gedaan, er ook een factuur moet zijn verstuurd, gaat er bij veel boekhouders niet in. En dat 80% van de facturen die een ondernemer betaalt repeterende facturen zijn, die veelal automatisch betaald worden, bleek ook geen argument om boekhouders te overtuigen.

Oké, wat te denken van het feit dat ondernemers die met een traditionele boekhouder werken, ieder kwartaal de facturen opzoeken aan de hand van de afschrijvingen van de bank? Dat zou toch een indicatie moeten zijn dat ondernemers anders denken dan boekhouders?

Het was vechten tegen de bierkaai.

Laatst kreeg ik een vraag van een boekhouder hoe hij een grootboek moest afsluiten. Ik heb moeten googelen wat dat precies inhoudt. Het heeft iets met de kolommenbalans te maken, maar ik ga je er niet mee vermoeien. Deze boekhouder was bezig met een jaarafsluiting. Dat Jortt de boekhouding al had gecontroleerd, de jaarafsluiting al automatisch had gedaan en de aangifte inkomstenbelasting al klaarstond, ging er niet in bij deze boekhouder.

Traditionele boekhouders en Jortt, ik heb het opgegeven.

Tegenwoordig adviseer ik deze boekhouders, die bij toeval een Jortt’er hebben getroffen, de opdracht zo snel mogelijk terug te geven, zodat de Jortt’er met een van onze 140 boekhoudcoaches ermee aan de slag kan.

En hoe dan verder met de traditionele boekhouders? Ach, hun telefoon stopt vanzelf met rinkelen.

Hilco | Trotse Jortt'er

---

Ontvang dé leukste blog over ondernemen en boekhouden iedere 14 dagen in je mailbox:

* indicates required

---

Geschreven voor boekhoudprogramma Jortt.

Ik deel mijn Jortt ervaringen, belevenissen, fouten, leermomenten en leuke anekdotes met veel plezier. Ter lering en vermaak. Al mijn verhalen zijn op waarheid gebaseerd, maar feiten kunnen wat zijn aangepast. En ja, ik kan soms een beetje overdrijven. Je kunt vorige edities hier terguglezen.

De rechten van de afbeelding bij deze publicatie zijn in het het bezit van Jortt BV. Deze afbeelding mag (enkel) gebruikt worden bij publicatie van dit bericht en/of voor de promotie van Jortt BV.