Salarisadministratie Instellingen
Ga je de salarisadministratie doen met Jortt, dan begin je met het invullen van de basisgegevens voor je bedrijf. Klik rechtsboven op Instellingen en kies Salarisadministratie.
Met Jortt doe je de salarisadministratie per maand. Verloon je per 4 weken, kies dan een andere salarisverwerker.
Grootte van de werkgever
Voor de premieberekening van de Werkhervattingskas (Whk) worden werkgevers ingedeeld in de categorie klein, middelgroot of groot. De categorie wordt bepaald op basis van de totale loonsom van de werkgever in het jaar dat twee jaar ligt voor het jaar waarover de premie wordt berekend. Dit betekent dat voor 2025 wordt gekeken naar de loonsom van 2023.
In Jortt ondersteunen we salarisadministratie voor kleine werkgevers. Dit zijn werkgevers waarvan de totale loonsom maximaal 25 keer het gemiddelde premieplichtige loon per werknemer is.
Deze instelling staat standaard op ‘Klein’.
Loonheffingennummer
Ga je personeel in dienst nemen of ben je DGA van je eigen bv? Vraag dan eerst een loonheffingennummer aan bij de Belastingdienst.
Vul hier het loonheffingennummer in dat je van de Belastingdienst hebt ontvangen.
Loonheffingennummer
De Belastingdienst heeft een sectorindeling gemaakt op basis waarvan je bedrijf een sector krijgt toegewezen. Deze sector bepaalt de hoogte van de premies voor de werknemersverzekeringen. Wanneer je je als werkgever aanmeldt bij de Belastingdienst, dan staat de sectorcode op de beschikking die je van de Belastingdienst ontvangt.
Selecteer de juiste sectorcode. Ben je een DGA? Kies dan voor Geen sector.
Fulltime werkweek (uren)
Het aantal uur per week is vastgelegd in de CAO. Valt je bedrijf niet onder een CAO, dan is dit standaard 40 uur per week.
Vul hier het aantal uur in volgens de CAO dat een werknemer per week werkt die fulltime in loondienst is. Is er geen CAO dan vul je 40 in.
Verhaal WGA-premie op werknemer
De WGA-premie heeft te maken met de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Is een werknemer na 2 jaar ziekte nog steeds ziek, dan kan deze in de WGA terecht komen. De werkgever betaalt hiervoor een WGA-premie.
De werkgever mag maximaal 50% van de premie verhalen op de werknemer.
Belast je een deel van de premie door? Vul hier Ja in en geef het percentage op dat je doorbelast aan de werknemer.
AOW-Franchise
De AOW-franchise is het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd.
Bouw je pensioen op voor je werknemers? De pensioenopbouw wordt berekend op basis van het Middelloon of Eindloon. Je vindt dit terug in de voorwaarden van je pensioenverzekeraar of in de CAO.
Kies voor Middelloon of Eindloon als je pensioen opbouwt voor je werknemers. Ben je een DGA of bouwen je medewerkers geen pensioen op? Kies dan voor Geen.