Hoe kan ik grootboekkaarten exporteren naar Excel?
Export voor controle van de boekingen
Het kan zijn dat je boekhouder vraagt om een grootboekkaart te exporteren in Excel en ter controle naar hem of haar te sturen. Het is met Jortt niet mogelijk grootboekkaarten te exporteren naar Excel of een csv-bestand. De reden hiervan is dat je met Jortt niets aan zo'n bestand hebt. Het is een traditionele manier van werken, zoals dat vroeger ging.
Wanneer je boekhouder inzicht wilt in de boekingen die je hebt gemaakt, nodig je je boekhouder uit als extra gebruiker. Hiervoor rekent Jortt geen extra kosten. Dat is het voordeel van een online boekhoudprogramma. We adviseren je je boekhouder uit te nodigen als Meekijker. Zo kan je boekhouder geen wijzigingen aanbrengen zonder dat jij daarvan weet. Zo leer je van je fouten en maak je ze geen volgende keer.
Blijft je boekhouder volharden en om een export in Excel vragen, onderbouwd met valide argumenten zoals 'Zo doe ik dat altijd altijd/al tig jaar' of 'Alle andere (traditionele) boekhoudpakketten kunnen dat wel' vraag jezelf dan af of je boekhouder (nog) wel bij je past of dat je er beter een kan uitzoeken die wel van deze tijd is.
Boekhouding controleren via Boekingen
De boekingen die je bij
ziet, zijn het Jortt equivalent van grootboekkaarten. Hier kun je filteren per categorie, een specifieke periode selecteren en het allerbelangrijkste (want waarom controleer je anders): verkeerde boekingen in bulk corrigeren.Controle via de winst-en-verliesrekening
Een andere handige methode voor een controle is naar
gaan en Winst-en-verliesrekening selecteren. Hier kun je rechts bovenin de gewenste periode selecteren.Je krijgt nu een rapport met alle Kosten en Opbrengsten uit deze periode. Door op een categorie te klikken, zie je gelijk alle onderliggende boekingen.
Export naar Excel om een jaarrekening te maken
Het kan ook zijn dat je boekhouder vraagt om een export naar Excel te genereren om een jaarrekening te maken of om je jaar te kunnen afsluiten.
Jaarrekening door boekhouder laten maken
Een jaarrekening voor eenmanszaken, vof's of maatschappen bestaat niet en is dus ook niet verplicht te hebben of te laten maken. Wanneer je in voorgaande jaren wel een jaarrekening hebt gekregen (lees gekocht), dan is dit een samenstelverklaring.
Automatische jaarrekening
Jortt maakt de jaarrekening (samenstelverklaring) automatisch voor je:
- Ga naar
- Kies Jaarrekening
- Geef de begin- en eindperiode op
- De jaarrekening staat voor je klaar
De jaarrekening van Jortt is een zeer uitgebreide jaarrekening en kan gebruikt worden voor:
- het eigen inzicht voor de ondernemer;
- de Belastingdienst;
- banken en andere financiers (hypotheek, financiering of lease);
- de aandeelhoudersvergadering;
- subsidieaanvragen;
Uitgebreid jaarverslag
Behalve de verplichte inhoud van een jaarrekening, dus de winst-en-verliesrekening en de balans, bevat de Jortt jaarrekening een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar. Zo staat in de Jortt jaarrekening:
- de belangrijkste KPI’s;
- vergelijkingen met voorgaande perioden;
- grondslagen en de onderbouwingen;
- en optioneel het directieverslag;
KvK jaarrekening voor bv
Een KvK jaarrekening die je als bv nodig hebt, maak je bij Lees hier meer over de KvK jaarrekening.
, KvK jaarrekening. Tot een omzet van 12 miljoen per jaar mag je deze zelf, zonder accountantsverklaring, deponeren. Dat doe je binnen een minuut of 5.Rapporten in Jortt voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting
Het uiteindelijke doel van je boekhouding, naast dat je zelf inzicht hebt, is het doen van je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Zonder dat je het zelf doorhad, heb je het hele jaar zelf je inkomstenbelasting aangifte al grondig voorbereid. Het meeste werk heb je dus al gedaan (echt waar).
Hoe je de gegevens van Jortt omzet naar je inkomstenbelasting aangifte, lees je hier: Inkomstenbelasting doen met Jortt.
Hoe je de gegevens van Jortt omzet naar je vennootschapsbelasting aangifte, lees je hier: Vennootschapsbelasting doen met Jortt.